Voorlopig geen APK voor aanhangwagens en caravans

16 januari 2014

APK voorlopig van de baan

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft de Tweede Kamer per brief laten weten dat er voorlopig geen APK komt voor aanhangwagens en caravans.

Voor (kampeer)auto’s blijft het Nederlandse APK-systeem, waarin gecertificeerde keurmeesters bij garagebedrijven onder toezicht van de RDW de verplichte periodieke autokeuringen kunnen uitvoeren, in stand. Ook de frequentie van keuringen blijft ongewijzigd.

‘Tijdens controles van caravans en aanhangwagens zagen we afgelopen jaren dat een verplichte APK geen overbodige luxe zou zijn om de veiligheid van caravans en aanhangwagens te verbeteren. Helaas heeft De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Minister hiertoe niet besloten. Wel wordt de Europese commissie opgedragen hier uitgebreid onderzoek naar te doen. Omdat er dus voorlopig geen APK voor aanhangwagens en caravans komt zullen wij, zowel BOVAG als ondernemers zelf, consumenten goed blijven informeren over veiligheid en de gevolgen van achterstallig onderhoud. Met de BOVAG Onderhoudsbeurt voor caravans, vouwwagens en aanhangwagens bieden BOVAG-leden nu al de grootste zekerheid voor een veilige reis. Daar zullen we ons dan ook allen voor moeten blijven inzetten om zo de veiligheid op de weg te verbeteren, want dat is het belangrijkste.’ Aldus Toine Crone, Manager van BOVAG Caravan- & Camperbedrijven en BOVAG Aanhangwagenbedrijven.

Meer nieuws